Rian de Waal

Rian de Waal

8 mei 1958 - 25 mei 2011
In de avond van woensdag 25 mei is pianist Rian de Waal thuis in het bijzijn van zijn familie overleden. Rian is 53 jaar geworden. Hij wordt woensdag 1 juni in besloten kring begraven.

Rian de Waal brak in 1983 internationaal door als concertpianist met het behalen van de finale van het Koningin Elisabeth-concours in Brussel. Hij was een veelzijdig en gedreven musicus die op podia over de hele wereld heeft gespeeld. De laatste jaren combineerde Rian zijn optredens met het docentschap aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het organiseren van diverse festivals. In 2006 nam hij de functie op zich van artistiek directeur van het Peter de Grote Festival in Groningen. Daarnaast was hij samen met zijn vrouw Marion van den Akker de grote motor achter het Rhijnauwen Kamermuziek Festival. Ook bouwden zij samen in het Drentse Valthermond een bloeiende concertboerderij op.

Radio 4 Viertakt brengt op vrijdag 27 mei een eerbetoon aan het werk en leven van Rian de Waal.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         81 t/m 100 van 364        Volgende >
Marion,
We kennen elkaar niet echt goed,maar ik wens jou en je dochter Kracht en heel veel Warmte toe.Er wordt aan jullie gedacht.

Anne van Lith. 
Op 31 mei 2011
om 22:10 getekend door:
a.n.n.e. .v.a.n. .l.i.t.h.
Dit is niet ok
Lieve Marion en Nina,

Het is al heel lang geleden dat ik jullie sprak en zag. Het bericht van het overlijden van Rian heeft me vandaag de hele dag bezig gehouden. Heel veel sterkte. Marjolein 
Op 31 mei 2011
om 20:42 getekend door:
m.a.r.j.o.l.e.i.n. .l.a.m.b.e.r.t.s.
Dit is niet ok
Lieve Marijon.Wat vreselijk voor je het verlies van Rian.
Ook voor jullie dochter en verdere familie gecondoleerd.
Veel sterkte de komende tijd.
Het kan soms wreed toegaan in het leven en voor ons heel onbegrijpelijk waarom je je geliefde al zo jong moet verliezen. Liefs je nicht Ietje 
Op 31 mei 2011
om 19:02 getekend door:
i.e.t. .c.o.o.r.t.
Dit is niet ok
Rian de Waal was de eerste (en enige) solist die ik me goed herinner uit het begin van de 80-er jaren toen wij begonnen met klassieke concerten te bezoeken. Ondanks dat ik tegenwoordig zelden klassieke concerten bezoek, kwam het bericht van het overlijden van Rian de Waal als een enorme schok bij mij aan. Ik zie de beelden van bijna 30 jaar geleden nog zo voor me. Mijn oprechte deelneming.
Henk van Ingen 
Op 31 mei 2011
om 16:53 getekend door:
H.e.n.k. .v.a.n. .I.n.g.e.n.
Dit is niet ok
Mijn oprechte deelneming met dit verlies en hoop van harte dat de muziek gespeeld door Rian door leeft in de opnamen die zijn gemaakt.
Heel veel sterkte in deze moeilijke periode. 
Op 31 mei 2011
om 16:22 getekend door:
F.r.i.t.s. .V.r.o.o.m.
Dit is niet ok
Geachte nabestaanden,

Gecondoleerd met het overlijden van Rian de Waal.

Wij waren altijd zeer onder de indruk van Rians geweldige pianospel, alsmede van de wijze waarop Rian, tijdens zijn concerten, aan het publiek tekst en uitleg gaf over het muziekstuk en de componist. Op die manier maakte hij klassieke muziek voor een ieder toegankelijk.

Onvergetelijk!!!

Anthony van Gelder en Yvonne Heringa 
Op 31 mei 2011
om 15:09 getekend door:
Y.v.o.n.n.e. .H.e.r.i.n.g.a.
Dit is niet ok
Rian de Waal heeft mij leren houden van klassieke pianomuziek. Ik herinner mij zijn optredens nog goed. Te jong is hij gestorven. Ik wens zijn familie en vrienden veel sterkte toe en een mooie uitvaart met prachtige muziek. 
Op 31 mei 2011
om 14:54 getekend door:
K.a.r.i.n. .v.a.n. .d.e.r. .G.r.i.n.t.e.n.
Dit is niet ok
In 1975 of 1976 mijn eerste en tevens laatse pianoconcert van Rian de Waal in het gebouw 'De Vereeniging in Nijmegen. Het pianospel van Rian maakte direkt grote indruk op me en zijn naam ben ik nooit meer vergeten. Nederland verliest een groots pianist door zijn overlijden. Veel sterkte voor zijn nabestaanden. 
Op 31 mei 2011
om 12:48 getekend door:
G.e.e.r.t.r.u.i. .v.a.n. .d.e.r. .K.r.o.f.t.
Dit is niet ok
Als kind kreeg ik eens een cassettebandje met daarop uitleg over en muziek van Felix Mendelssohn. Spreker en pianist op dat bandje was een nog jonge Rian de Waal. Dankzij zijn enthousiaste vertelstem en zijn heldere spel ontstond toen mijn liefde voor klassieke muziek. Later leerde ik Rian kennen als een sympathiek en bevlogen mens, een zeer kundig jurylid (bij het Lisztconcours) en een fenomenaal musicus. Graag had ik Rian weer eens ontmoet tijdens het Liszt Festival begin april. Het mocht helaas niet zo zijn.

Ik wens de familie veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies. 
Op 31 mei 2011
om 11:55 getekend door:
S.a.n.d.e.r. .L.o.u.i.s.
Dit is niet ok
Vielen Dank für die wunderbare Aufführung von Griegs Klavierkonzert bei den Tagen Alter Musik Regensburg 2006.
rainer alexander gimmel, Freising 
Op 31 mei 2011
om 0:26 getekend door:
r.a.i.n.e.r. .a.l.e.x.a.n.d.e.r. .g.i.m.m.e.l.
Dit is niet ok
Dankzij de muziek genieten de hartstochten van zichzelf.
(Nietzsche). Lieve Marion en Nina, sterkte! 
Op 30 mei 2011
om 23:39 getekend door:
P.a.u.l.a.,. .O.d.i.l.e.,. .E.l.i.n.e. .e.n. .H.e.n.k. .d.e. .J.o.n.g.
Dit is niet ok
Dag Rian,

Zoveel mooie herinneringen aan je prachtige pianospel en je mooie verhalen op de vele recitals van jou die ik bezocht. Jouw Schubert D 960 zal ik koesteren...

Heel veel sterkte voor je vrouw, dochter en alle nabestaanden.

Hans 
Op 30 mei 2011
om 23:02 getekend door:
H.a.n.s. .v.a.n. .H.e.e.s.
Dit is niet ok
Beste Marion en Nina-Sofia,

Hierbij wil ik jullie mijn medeleven tonen vanwege het overlijden van Rian. Ik wens jullie veel kracht en liefde toe om dit verlies te verwerken.

Hartelijke groeten,
Sylvia Rutte (dochter van Irene en Huub) 
Op 30 mei 2011
om 20:36 getekend door:
S.y.l.v.i.a. .R.u.t.t.e.
Dit is niet ok
Beste Marion, beste Nina,

Veel, heel veel sterkte aan jullie. Ik denk aan jullie.
Tot snel, en vele vele vele groeten,

Matthias 
Op 30 mei 2011
om 16:44 getekend door:
M.a.t.t.h.i.a.s. .K.a.d.a.r.
Dit is niet ok
Marion en Nina, veel sterkte en veel dierbare herinneringen gewenst!
Ik heb Rian meegemaakt als de inspirator en muzikale gastheer van het festival "Kamermuziek aan de IJssel". Een rasmuzikant en een warme persoonlijkheid.

Hartelijke groet,
Margaretha Coornstra 
Op 30 mei 2011
om 16:34 getekend door:
M.a.r.g.a.r.e.t.h.a. .C.o.o.r.n.s.t.r.a.
Dit is niet ok
De Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek heeft met diep leedwezen kennis genomen van het overlijden van Rian de Waal. Wij sluiten ons van harte aan bij allen die de afgelopen dagen in velerlei bewoordingen reeds zijn gaven en inzet als pianist en zijn grote betekenis voor het muziekleven in Nederland tot uitdrukking hebben gebracht. Hij was een pianist met een originele smaak.
Rian de Waal trad ook op in onze kamermuziekreeks. Onze stichting zal zich hem heel bijzonder blijven herinneren door zijn belangrijke adviseurschap bij de selectie van de nieuwe Steinway-concertvleugel voor Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. In september 2005 presenteerde hij zelf de nieuwe vleugel aan het Nijmeegse publiek. Veel pianisten en toehoorders hebben sindsdien van een geweldig instrument mogen genieten. In november 2009 verzorgde hij de workshop ?Wat is een pedaal, mr de Waal??, als bijdrage aan het programma ?Feest voor de Oren?, een muziekevenement o.m. ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van onze stichting. De aanstekelijke manier waarop hij jong en oud wist te enthousiasmeren staat ons nog levendig voor de geest.

Rian de Waal had een veel langer leven verdiend. Wij wensen zijn echtgenote en zijn dochter heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies. 
Op 30 mei 2011
om 13:48 getekend door:
B.e.s.t.u.u.r. .N.i.j.m.e.e.g.s.e. .S.t.i.c.h.t.i.n.g. .v.o.o.r. .K.a.m.e.r.m.u.z.i.e.k.
Dit is niet ok
De wereld staat even stil bij het bericht dat Rian de Waal niet meer onder ons is. Ik heb hem op het Koninklijk Conservatorium leren kennen als een aimabele en vriendelijke man. Het regelen van een zaal en/of een student muziekregistratie was voor mij een eer en feest om te doen. Met goede herinnering aan hem wens ik de familie veel sterkte voor nu en in de toekomst. 
Op 30 mei 2011
om 13:44 getekend door:
R.o.g.i.e.r. .d.e. .R.o.o.
Dit is niet ok
Lieve Marion, Nina,
We hebben Rian kort geleden voor het eerst ontmoet en gesproken en we waren zeer onder de indruk van zijn warme persoonlijkheid...'wat een aimabele man' zeiden we tegen elkaar. Veel sterkte met het verlies van jullie echtgenoot,Papa, vriend, mentor...
Liefs 
Op 30 mei 2011
om 12:50 getekend door:
M.a.r.c. .&. .D.i.a.n.e. .P.e.t.e.r.s.
Dit is niet ok
Het overlijden van Rian heeft ons diep getroffen. Wij hebben Rian leren kennen als een gedreven musicus die bij de programmering in de Concertboerderij een zeer belangrijke rol speelde. Zelfs in het voor ons liggende seizoen is zijn invloed nog altijd merkbaar. Naast zijn professionele invloed op de programmering hebben wij Rian in de loop van de jaren leren kennen als een aimabel, warm en hartelijk mens die voor vrijwel iedereen een luisterend oor had en die meeleefde met mensen die het moeilijk hadden.

Wij zullen zijn kennis, kunde en warme persoonlijkheid heel erg missen.

Onze gedachten gaan ook uit naar Marion en Nina en de verdere familie die nu verder moeten zonder man en vader, zoon, broer en zwager. Wij wensen hen heel veel sterkte en zullen onze inspanningen er op richten om samen met hen verder te gaan op de weg die we tot nu toe gevolgd hebben .

Het bestuur van de
Stichting ?Klassiek in ?t veen? 
Op 30 mei 2011
om 12:21 getekend door:
B.e.s.t.u.u.r. .S.t.".K.l.a.s.s.i.e.k. .i.n. .'.t. .v.e.e.n.".
Dit is niet ok
Die avond, toen in Brussel, om nooit te vergeten! De eenvoud die je ons voorlegde door te zeggen dat je 'morgen' gewoon de verfroller of witkwast ter hand zou nemen! Dat is groot! En dat na een Beethoven waarvan ik nu ik dit schrijf nog de kriebels krijg!

Sterkte gewenst.
Toon en Mieke van Zutven uit Beek en Donk. 
Op 30 mei 2011
om 10:01 getekend door:
T.o.o.n. .&. .M.i.e.k.e. .v.a.n. .Z.u.t.v.e.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 19      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Carel Braak
op 26 mei 2011

Contact met beheerder >
Contact met Carel Braak:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Rian de Waal

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hieronder vindt u de reeds gemaakte boekjes van dit register:
Rian de Waal
Boekje gemaakt door: Carel Braak met 78 pagina's
Bekijken en/of nabestellen >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto