Rian de Waal

Rian de Waal

8 mei 1958 - 25 mei 2011
In de avond van woensdag 25 mei is pianist Rian de Waal thuis in het bijzijn van zijn familie overleden. Rian is 53 jaar geworden. Hij wordt woensdag 1 juni in besloten kring begraven.

Rian de Waal brak in 1983 internationaal door als concertpianist met het behalen van de finale van het Koningin Elisabeth-concours in Brussel. Hij was een veelzijdig en gedreven musicus die op podia over de hele wereld heeft gespeeld. De laatste jaren combineerde Rian zijn optredens met het docentschap aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het organiseren van diverse festivals. In 2006 nam hij de functie op zich van artistiek directeur van het Peter de Grote Festival in Groningen. Daarnaast was hij samen met zijn vrouw Marion van den Akker de grote motor achter het Rhijnauwen Kamermuziek Festival. Ook bouwden zij samen in het Drentse Valthermond een bloeiende concertboerderij op.

Radio 4 Viertakt brengt op vrijdag 27 mei een eerbetoon aan het werk en leven van Rian de Waal.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         61 t/m 80 van 364        Volgende >
Wat een schok! Ik zie en hoor Rian nog als de dag van gisteren tijdens een lunchconcert in de Bachzaal spelen. In mijn beleving had hij enorme handen en speelde hij de Mephistowals.
Mijn oprecht medeleven voor familie en vrienden.
Margot Bierman 
Op 3 juni 2011
om 15:08 getekend door:
M.a.r.g.o.t. .B.i.e.r.m.a.n.
Dit is niet ok
Het stemt zeer droevig om zo'n geweldige toonkunstenaar en charismatische persoonlijkheid en docent zo jong al te moeten verliezen.
Enkele jaren geleden speelden een aantal van mijn pianoleerlingen bij hem voor, tijdens een workshop van het Rhijnauwen Kamermuziekfestival. Er was ruimte voor elke vorm van pogen, respectvol, enthousiasmerend en met aandacht.
Veel sterkte voor degenen die hem van nabij liefhadden. 
Op 3 juni 2011
om 14:50 getekend door:
D.e.o.d.o.r.a. .F.l.i.p.s.e.
Dit is niet ok
Ik ben geschokt door het overlijden van Rian de Waal die ik indertijd heb leren kennen via dominee Wim Baart, die Rian en Marion getrouwd heeft. Zo'n begaafd musicus en zo'n aardig mens. Wat een verlies! Ik wens - al is het vanuit de verte - Marion en Nina heel veel sterkte toe. 
Op 3 juni 2011
om 1:01 getekend door:
L.i.e.k.e. .v.a.n. .D.u.i.n.
Dit is niet ok
Beste familie,
Gecondoleerd met het overlijden van Rian. Wij genoten van zijn spel. Voor het eerst bij het afscheid van directeur Henk Bos van de Duinwaterleiding Den Haag toen Rian net de finale had bereikt van het Koningin Elisabeth Concours in 1983. Sindsdien regelmatig in de Nieuwe Kerk in Den Haag en recenter als vrienden van Klassiek in't Veen in de concertboerderij te Valthermond. Daar was je onder (muziek) vrienden en maakte je kennis met de (familie)sfeer, waaronder ook de vader van Rian en de moeder van Marion.
We zullen zijn prachtige spel en sympathieke persoonlijkheid zeer missen. We wensen de familie dan ook alle sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
Pieter en Hannie Verkerk uit Leidschendam. 
Op 2 juni 2011
om 16:16 getekend door:
P.i.e.t.e.r. .e.n. .H.a.n.n.i.e. .V.e.r.k.e.r.k.
Dit is niet ok
Hoe onrechtvaardig-zo'n veelzijdig musicus en prachtige pianist als Rian de Waal...
Hij laat heel veel moois na,maar ook een enorme lege plek
bij zijn naasten. 
Op 1 juni 2011
om 22:58 getekend door:
E.l.i.z.a.b.e.t.h. .v.a.n. .M.a.l.d.e. .e.n. .H.e.n.k. .v.a.n. .O.v.e.r.e.e.m.
Dit is niet ok
Wat een verlies! een mooi mens en een groot musicus is van ons afgenomen door die afschuwelijke ziekte. De paar keer dat ik je heb ontmoet was ik getroffen door je warme, menselijke houding. Geen sterallures, terwijl je meer in huis hebt/had dan de meeste 'sterren' . Zo spijtig dat jij met je gezin niet een mooie herfst is gegund waarin je kon terug kijken op de grote muzikale rijkdom die je ons hebt gegeven. Ik zal vaak naar je cd's luisteren! 
Op 1 juni 2011
om 22:47 getekend door:
o.t.t.o. .d.e.t.h.m.e.r.s.
Dit is niet ok
Het nieuws, dat Rian de Waal is overleden, maakt mij triest. Een meester op het podium, een fantastisch docent en waardevol promotor van de muziek, waar een mens zo gelukkig van wordt.
Zijn vrouw en dochter wens ik heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. 
Op 1 juni 2011
om 22:10 getekend door:
T.i.n.e. .K.a.r.d.o.l.
Dit is niet ok
Beste Rian, uitgerekend op de dag dat je in besloten kring naar je laatste aardse rustplaats gebracht wordt, bereikt mij het bericht van je overlijden. Ondanks dat wij elkaar slechts twee maal spraken in je prachtige concertboerderij in Valthermond, en plannen maakten voor optredens van andere jonge aankomende pianisten, die jij allen een warm hsrt toedacht, werd mijn indruk van jou als groot musicus en aimabele persoonlijkheid volledig bevestigd. Ons land heeft een uiterst belangrijke vertegenwoordiger van de klassieke muziek verloren. Ik ben er totaaal door van streek. Waarom, waarom jij? Je zult nooit vergeten worden en de opnames van je sprachtige spel blijven voor eeuwig jong talent tonen wat een groot musicus vermag. God zegent allen ,jou zeker. In groot respect zend ik je al mijn liefde en warmte die ik bezit, als amateur pianist die weet hoe moeilijk het is een groot pianist te worden. Robert Jessurun Visser 
Op 1 juni 2011
om 20:45 getekend door:
I.r. .R.o.b.e.r.t. .J.e.s.s.u.r.u.n. .V.i.s.s.e.r.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met het verlies van Rian. Voor muziekminnend Nederland is het het verlies van een gedreven en gepassioneerd pianist. Voor zijn gezin en familie gaat het verlies veel verder. Ik wens hun Gods ontferming en troost toe. 
Op 1 juni 2011
om 19:00 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d. .V.e.r.v.o.o.r.n.
Dit is niet ok
Vaarwel Rian,
Dank voor de boeiende wijze waarop je het publiek steeds weer meenam naar nieuwe muzikale horizonten. En niet te vergeten de nieuwe generatie pianisten, die dank zij jouw inspanningen de podia bevolkt. Sterkte aan je echtgenote en dochter. Een grote schare muziekminnenden gaat jou heel erg missen. 
Op 1 juni 2011
om 17:41 getekend door:
E.l.l.y. .v.a.n. .P.l.a.t.e.r.i.n.g.e.n.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte met dit verlies! 
Op 1 juni 2011
om 17:04 getekend door:
H.a.i.k.o. .B.o.o.n.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Lieve Marion en Nina,
Gecondoleerd met het overlijden van Rian. Vele jaren geleden ontmoette ik Rian en Jaap, als vriendin van Hellen, ik denk met veel genoegen terug aan die tijd. Rian was een geweldig pianist. Heel veel sterkte voor jullie samen. Lucie Berends. 
Op 1 juni 2011
om 13:08 getekend door:
L.u.c.i.e. .e.n. .A.r.e.n.d.-.J.a.n. .B.e.r.e.n.d.s.
Dit is niet ok
Rian ... een groot pianist en innemend mens. Velen zullen de herinnering aan hem, zijn vriendschap en de glans van zijn muziek nog lang blijven koesteren. 
Op 1 juni 2011
om 13:06 getekend door:
G.u.u.s. .A.l.i.n.k.
Dit is niet ok
"...and they are always with you with their gifts - and the gifts you have given them - Always a part of your heart..." 
Op 1 juni 2011
om 12:40 getekend door:
c.o.l.e.t.t.e. .p.e.t.e.r.s.o.n.-.b.r.u.v.r.y. .e.n. .r.i.c.h.a.r.d. .p.e.t.e.r.s.o.n.
Dit is niet ok
Tijdens het Peter de Grote Festival kon ik een paar keer een masterclas van Rian meemaken. Het was geweldig om te zien en horen. Aardig, geduldig en in staat hen zichzelf te laten verbeteren.
Helaas, veel te vroeg, wat een gemis. Voor zijn naasten en de muziek.
Zijn vrouw, dochter en naaste familie wens ik heel veel sterkte toe.
Theo Troe 
Op 1 juni 2011
om 10:42 getekend door:
T.h.e.o. .T.r.o.e.
Dit is niet ok
Ik bewaar prachtige herinneringen aan de dagen die wij samen doorbrachten bij de behandeling van de aanvragen voor het Thuiskopie Fonds. 
Op 1 juni 2011
om 10:41 getekend door:
H.e.n.k. .C.a.m.p.i.n.g.
Dit is niet ok
Beste Marion en Nina Gecondoleerd met het verlies van Rian.
Vorig jaar heb ik Rian en Marion nog samen zien optreden in Haarlem tijdens de Chopin 3 daagse , ontroerend mooi was het.
veel sterkte van Marie van vliet 
Op 1 juni 2011
om 10:39 getekend door:
m.a.r.i.e. .v.a.n. .v.l.i.e.t.
Dit is niet ok
Wij zijn erg geschokt en verdrietig door het overlijden van Rian de Waal. Als trouw bezoeker van de concerten in Valthermond en het Peter de Grote Festival hebben we hem ervaren als een bijzonder aimabele man die heel toegankelijk was, prachtig kon vertellen over de totstandkoming van een muziekstuk door de componist en vooral een zeer begaafd pianist was. We hebben altijd intens genoten van zijn pianospel en bewaren mooie herinneringen aan deze concerten.
Wij denken aan zijn vrouw en dochter en wensen hen alle kracht toe om dit grote verlies te kunnen dragen.

Fred van 't Hul en Koosje Dedden 
Op 1 juni 2011
om 9:40 getekend door:
K.o.o.s.j.e. .D.e.d.d.e.n.
Dit is niet ok
Rian,

Op onze trouwdag speelde jij de sterren van de hemel...hoe kunnen we dat ooit vergeten.

Wij wensen Marion en Nina familie en vrienden sterkte met dit verlies

Nick en Tanja Compier 
Op 1 juni 2011
om 8:50 getekend door:
n.i.c.k. .e.n. .t.a.n.j.a. .c.o.m.p.i.e.r.
Dit is niet ok
Ik luisterde naar zijn prachtige CD "romantic transcriptions" uit 1983 toen ik vernam dat Rian van ons was heen gegaan. Rust in vrede. 
Op 1 juni 2011
om 8:50 getekend door:
D. .v.a.n. .H.e.e.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 19      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Carel Braak
op 26 mei 2011

Contact met beheerder >
Contact met Carel Braak:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Rian de Waal

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hieronder vindt u de reeds gemaakte boekjes van dit register:
Rian de Waal
Boekje gemaakt door: Carel Braak met 78 pagina's
Bekijken en/of nabestellen >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto