Han Reiziger

4 april 1934 - 7 mei 2006
Van reiziger in de muziek naar Reiziger tussen de sterrem
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 24        Volgende >
Dank u, maëstro en Reiziger, voor de vele uitstapjes in het domein van de musische Muzen. Met name door u kreeg ik er besef van, hoe uitgestrekt dat domein in wezen wel was.

R I P 
Op 1 maart 2009
om 17:57 getekend door:
L.é.o.n. .S.c.h.u.w.i.r.t.h.
Dit is niet ok
LIEVE NAAR BESTAND VEEL STREKTE ,R.I.P 
Op 8 mei 2008
om 0:01 getekend door:
p.e.t.r.a.
Dit is niet ok
Vader van een groot voetballer, is heengegaan. Michael, ik volg je al je hele carriere en wens je veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Ik hoop dat je snel een nieuwe club vindt. Fc Utrecht lijkt me wel wat voor je. Of in Qatar, kan je lekker geld verdienen.Of sanmen met Danny Blind bij sparta. gefeliciteerd met het kampioenshap trouwens, Michael. 
Op 8 juli 2007
om 21:57 getekend door:
m.i.d.a.g.o.l.
Dit is niet ok
een jaar voorbij...sterkte voor de nabestaanden op deze moeilijke dag. 
Op 7 mei 2007
om 10:43 getekend door:
e...l.
Dit is niet ok
Schitterende man, in alle bescheidenheid, een Kenner en Liefhebber van Muziek die ons al die jaren mee op reis heeft genomen. Rust zacht, Han. 
Op 21 augustus 2006
om 16:28 getekend door:
C.y.
Dit is niet ok
Hoe kun je iemand zo missen, die je nooit persoonlijk hebt gekend. Maar hij hoorde bij mijn cocooning leventje, Han Reiziger op zondagochtend. Een programma waar ik iedere week naar uitkeek, later de uitzendingen op tv Rijnmond.

Dank je wel Han, voor alle prachtige programma's die je voor ons maakte.

Heel veel sterkte toegewenst voor zijn nabestaanden.

Julia Fabricius 
Op 6 juni 2006
om 16:51 getekend door:
J.u.l.i.a.
Dit is niet ok
'Zoem zoem brrrr. Zoem zoem brrr. Pruttelprut, prutelprut'. Het vliegtuigje van onze ontdekkingsreiziger heeft het begeven. Een liedje uit een musical die ik in de jaren '60 op de lagere school leerde. Tekst: Han Reiziger. Han, bedankt voor je vele uren boeiende muziek en gepraat. Sterkte aan de familieleden. Rust zacht. 
Op 5 juni 2006
om 19:46 getekend door:
j.e.r.r.i.e.n. .j.a.n.s.e.n.
Dit is niet ok
Mijn oprechte deelneming en steun aan de familie voor het heengaan van deze muzikale reus.

Ik trachtte steeds zijn zondagmorgenreiziger trouw te volgen, want die waren een unicum voor een melomaan, ik genoot met volle teugen van dit muzikaal en vooral menselijke gevoelens festijn. In Antwerpen zegt men : een crème van een programma, dat waren ze ook

Rust in vrede, Han



Robert Bettens
Beekstraat 21
2180 Ekeren - Antwerpen
Belgie 
Op 30 mei 2006
om 12:59 getekend door:
B.e.t.t.e.n.s. .R.o.b.e.r.t.
Dit is niet ok
Han Reiziger,
Mijn Reisgids in de muziekwereld is overleden... Dank voor je programma's die ik als kind, tiener en volwassene zag en hoorde! 
Op 18 mei 2006
om 15:36 getekend door:
T.r.u.d.e.
Dit is niet ok
Jarenlang heb ik bijna geen uitzending van Reiziger in Muziek gemist. Het was voor mij een vast onderdeel van de zondagochtend. De uitzendingen, maar vooral ook het oprechte enthousiasme, de nieuwsgierigheid en de liefde waarmee Han Reiziger in het kleine studiootje gasten ontving en muziek presenteerde waren voor mij een verademing op TV. Het heerlijk kleinschalige programma heeft hij voor mij hele werelden van muziek geopend! Mijn oprechte medeleven met allen die hem van dichtbij hebben gekend... Vreemd genoeg voelt het door al die zondagochtenden alsof ik een van hen was: ik zal nog zeer vaak aan je denken beste Han. Bedankt!!! 
Op 18 mei 2006
om 1:14 getekend door:
P.a.u.l. .B.r.o.u.n.s.
Dit is niet ok
Rust zacht Han! 
Op 15 mei 2006
om 14:36 getekend door:
D.e.n.n.i.z.e.
Dit is niet ok
rust zacht lieve han 
Op 14 mei 2006
om 15:24 getekend door:
t.r.i.e.n.k.e.
Dit is niet ok
Han bedankt voor de vele mooie zondagochtenden. Je zult daarboven in het muzikale walhalla je hart wel kunnen ophalen. Helaas kun je er voor ons geen mooie programma's meer over maken.
Vaarwel. 
Op 13 mei 2006
om 7:36 getekend door:
S.i.m.o.n. .J.a.n.s.e.
Dit is niet ok
wat een stilte rondom de dood van deze muziekkenner! Hij verdiende toch wat meer aandacht, gezien wat -ie ons allemaal heeft laten horen! rust zacht. 
Op 13 mei 2006
om 0:59 getekend door:
m.u.i.s.
Dit is niet ok
Wat een verlies voor de nederlandse muziekwereld dat Han Reiziger er niet meer is. Ik voelde me met hem verwant door zijn grote liefde voor de muziek, zoveel verschillende stijlen ook.
Ik heb vaak gemoten van zijn t.v. programma reiziger in muziek. Ik herinner me hoe hij een plaat wilde draaien en het lukte niet erg. Natuurlijk kost dat op t.v. waar alles snel moet gaan te veel tijd, maar ik vond het prachtig, net of je bij hem in de huiskamer zit. Hij liet mensen praten, het was echt een gesprek, een gedeelde passie, je maakte echt kennis met een muzikant. Ik vind het heel erg dat Han Reiziger er niet meer is. Ik wens zijn familie en vrienden heel veel sterkte! 
Op 12 mei 2006
om 22:55 getekend door:
m.a.r.i.a. .l.u.d.i.k.h.u.i.z.e.
Dit is niet ok
Wesley heeft gelijk. wat was het altijd heerlijk om tussen alle schreeuw- en tetterprogramma's Han Reiziger in alle rust, wat stijf zelfs ('luistert u naar...')de meest uiteenlopende muziek te zien presenteren: van alle soorten klassiek tot Klezmer tot Wally Tax tot iemand die een 'zeemachine' had gebouiwd om het geluid van de golven na te doen.Een belangrijke man uit de toptijd van de VPRO, en toch eigenlijk nog jong overleden. 
Op 9 mei 2006
om 9:11 getekend door:
e.i.s.s.o. .p.o.s.t.
Dit is niet ok
Beste Han , ik hoop dat er in de hemel ook muziek zal zijn en dat je daar verder kan gaan met wat je hier moest beeindigen !

Han , rust in vrede .

p.s. laat Han Reiziger in godsnaam vermelden als bekende Nederlander in de rechter kolom dat heeft die man verdiend! 
Op 9 mei 2006
om 2:44 getekend door:
w.e.s.l.e.y. .k.
Dit is niet ok
Gistermiddag luisterde ik naar het radioprogramma Diskotabel. In de programmagids had ik gezien dat Han Reiziger te gast was. Ik schrok toen ik hoorde hoe verzwakt hij klonk. Openhartig vertelde hij over zijn ziekte. Na afloop van het programma opende het journaal met de mededeling dat Han Reiziger was overleden. Voor mij is dit een grote schok. Ik heb jarenlang veel radio- en televisieprogramma's van Han Reiziger gevolgd. Ik denk aan De Koffer, Reiziger buiten beeld en natuurlijk Reiziger in muziek. Han Reiziger wist op een aangename en persoonlijke manier de meest uiteenlopende muziek voor het voetlicht te brengen. Veel van mijn muzikale kennis heb ik aan Han Reiziger te danken. In 1997 schreef ik hem op aanraden van Cherry Duyns een brief: ik zou zo graag een uitzending van Reiziger in muziek willen bijwonen. Han Reiziger schreef mij een vriendelijke brief terug en ik heb inderdaad een uitzending achter de schermen mogen bijwonen. Een onvergetelijke gebeurtenis. Han Reiziger is iemand die van groot belang is geweest voor de omroep in Nederland. De programma's die hij heeft gemaakt vormen een indrukwekkende nalatenschap in de archieven van het Nederlandse muziekleven. Ook in de toekomst zullen mensen hier nog veel aan hebben. Ik wens iedereen veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies. 
Op 8 mei 2006
om 18:36 getekend door:
P.i.m. .D.e.r.k.s.
Dit is niet ok
Elke zondagochtend om 11 uur stond bij ons de tv aan. Een zondag was niet compleet zonder Han Reiziger. Verder denk ik nog met ontroering terug aan de documentaire, waarbij hij in de voetsporen van Mozart trad. Meneer Reiziger bedankt wat u gedaan heeft voor een beter begrip van muziek! Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. 
Op 8 mei 2006
om 13:59 getekend door:
O.n.n.o. .v.a.n. .A.s.t.e.n.
Dit is niet ok
gisteren nog de radio-uitzending gehoord: wat een prachtige, begaafde en bescheiden man! 
Op 8 mei 2006
om 9:12 getekend door:
h.u.u.b.
Dit is niet ok
       1 2       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Sterre
op 7 mei 2006

Contact met beheerder >
Contact met Sterre:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto