Annefleur Kalvenhaar

0 1994 - 23 augustus 2014

De mountainbikester en veldrijdster Annefleur Kalvenhaar (20) is zaterdag overleden aan de gevolgen van een zware valpartij in het Franse Méribel.

De Wierdense deed daar mee aan wereldbekerwedstrijden mountainbike. Johan Lammerts, bondscoach veldrijden van de KNWU, bevestigde het tragische nieuws.

Kalvenhaar gold als groot talent in beide disciplines. Ze was regerend Europees kampioene veldrijden bij de beloften en deed afgelopen winter mee aan het WK in Hoogerheide bij de elitevrouwen. Ze was ook geselecteerd voor het komende WK mountainbike onder 23 in Noorwegen.

De renster kwam vrijdag ten val in de kwalificaties van het onderdeel cross country eliminator, een variant van het mountainbiken waarbij vier deelnemers een sprintrace op een kort parcours rijden.

Kalvenhaar zou hard ten val zijn gekomen op een brug. Met zwaar hersenletsel werd ze per traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Grenoble. Daar overleed ze aan haar verwondingen.

"Verschrikkelijk nieuws", reageerde een aangeslagen Lammerts. "Annefleur was bijzonder talentvol. Het onderdeel waarop ze meedeed, staat niet bekend als heel gevaarlijk. Valpartijen komen uiteraard voor in het mountainbiken, maar ik ken de omstandigheden niet van haar ongeval. Ze reed daar niet voor de ploeg van de KNWU, maar deed mee voor haar eigen team Focus."
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 33        Volgende >
Vanmorgen vertrekt onze zoon extra vroeg voor een trainingsrondje, omdat hij op tijd weer weg wil om bij de uitvaart van Annefleur te zijn. Onbeschrijfelijk hoe hard de realiteit is.
Ons hart gaat uit naar familie en vrienden, maar ons hart gaat ook uit naar de mede sportgenoten van Annefleur die ongetwijfeld nog vaak aan haar denken, mn wanneer zij de sport beoefenen die zij zo mooi vond. 
Op 1 september 2014
om 10:55 getekend door:
A.n.i.t.a. .B.o.s.m.a.n.
Dit is niet ok
Verschrikkelijk dat zo'n fantastische sportvrouw van ons is heengegaan. Sterkte aan familie en vrienden.

Een wielerfan 
Op 29 augustus 2014
om 20:28 getekend door:
T.h.i.j.s. .P.a.t.i.s.t.
Dit is niet ok
Hierbij wil ik de fam. Heel veel sterkte toe wensen met dit grote verlies.verschrikkelijk zo jong.ze fietse bij de jeugd en nieuwe lingen ondere andere samen met helena .het is nog steeds niet te bevatten .heel veel sterkte de komende tijd.namens fam. Van Leijen 
Op 28 augustus 2014
om 22:34 getekend door:
C.a.r.l.a. .M.u.s.k.e.e.
Dit is niet ok
Deze jonge dame blijft een voorbeeld voor velen onder ons.
Rust zacht AnneFleur. 
Op 28 augustus 2014
om 8:59 getekend door:
P.e.t.e.r.
Dit is niet ok
Heel erg dat Annefleur Kalvenhaar er nu niet meer is. Ik vond haar één van de weinige topsporters die heel empathisch is en toch top kan presteren. Ze was heel bescheiden en ze beleefde haar sport als een droom, zo leuk vond ze mountainbiken en veldrijden.
Ik wens haar nabestaanden veel wijsheid en sterkte. 
Op 27 augustus 2014
om 18:02 getekend door:
M.a.r.c.e.l.
Dit is niet ok
Altijd heel droevig als je zulk nieuws hoort. twintig jaar en dan overlijden door het uitoefenen van jouw sport. Heel veel sterkte voor de nabestaanden. 
Op 27 augustus 2014
om 16:58 getekend door:
J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Zo jong en talentvol...

Sterkte aan ouders en vrienden. 
Op 27 augustus 2014
om 15:31 getekend door:
É.r.i.c.
Dit is niet ok
Wat tragisch...
Heel veel kracht en sterkte voor de nabestaanden die dit onmenselijke verlies moeten dragen... 
Op 26 augustus 2014
om 23:03 getekend door:
t...r.o.z.i.n.g.a.
Dit is niet ok
Vreselijk dit nieuws...
Zo een goede MTB-er en zo jong in het harnas gestorven.

Voor alle familie, Gecondoleerd en erg veel sterkte met dit verlies.

Groet van een mede MTB-er 
Op 26 augustus 2014
om 18:24 getekend door:
J.a.n. .f.r.a.n.k.e.s.
Dit is niet ok
Gewoon geen woorden voor te vinden gewoon tragisch voor de gehele wielersport zo jong zo krachtig zo fit en vitaal nu helaas niet meer op de wereld en in de sport ouders broer familie en andere nabestaande veel sterkte gewenst met t enorme verlies 
Op 25 augustus 2014
om 20:08 getekend door:
j.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Als gepassioneerd fiets liefhebber en kers verse ouder, grijpt het overlijden van Annefleur mij zeer aan. Ik zag haar mooie prestaties steeds voorbij komen op nieuws fora en in mtb bladen.Zij zal zeer gemist worden ! Sterkte met het verwerken van het gemis... 
Op 25 augustus 2014
om 17:42 getekend door:
k.e.e.s. .v.a.n. .t.e.t.e.r.i.n.g.
Dit is niet ok
Als mountainbike'r grijpt dit me bij de keel !
Sterkte voor iedereen familie , vrienden en collegabikers . 
Op 25 augustus 2014
om 13:27 getekend door:
R.o.b.e.r.t. .S.t.e.e.n.n.i.s.
Dit is niet ok
Zo jong en talentvol, in de bloei van haar leven. Geschokt door het nieuws dat Annefleur niet meer is. Sterkte met het verlies van jullie dochter, zus en vriendin! 
Op 25 augustus 2014
om 12:43 getekend door:
L.i.n.s.e.y. .D.e.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte met dit onmenselijke verlies! Vooral aan familie en vrienden veel medeleven!! x 
Op 25 augustus 2014
om 12:40 getekend door:
C.l.a.u.d.i.a.
Dit is niet ok
Ik kende Annefleur niet persoonlijk maar toch doet het mij verdriet. Ik denk aan de ouders, zus en vrienden, hoeveel verdriet zij nu hebben. Hartverscheurend! Ik hoop dat iedereen de kracht heeft om met het verlies van Annefleur om te (kunnen) gaan, nu én in de toekomst. Met het verlies van een dierbare zal het leven nooit meer hetzelfde zijn. Koester de herinnering! Heel veel Sterkte! Lieve groet, Marina 
Op 25 augustus 2014
om 8:42 getekend door:
M.a.r.i.n.a. .v.a.n. .V.l.i.e.t.
Dit is niet ok
zo mooie en sportieve meid die vol vor haar sport ging, en in de bloei van haar leven stond, is veel te vroeg heengegaan. ik wens familie en bekende heel maar dan ook heel veel sterkte toe met het verwerken van het verdriet. 
Op 24 augustus 2014
om 21:56 getekend door:
l.e.e.n.d.e.r.t. .h.i.d.d.i.n.g.a.
Dit is niet ok
Nog maar 20 jaar... veel te jong heengegaan. Je had nog een heel leven voor je . Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit groot verlies. 
Op 24 augustus 2014
om 20:20 getekend door:
j.a.n. .e.n. .E.r.i.k.a. .G.e.r.r.i.t.s.
Dit is niet ok
Vreselijk nieuws, zo'n jong iemand in de bloei van haar leven, ik wens de familie en vrienden van Annefleur alle sterkte toe in deze zo moeilijke tijd, 
Op 24 augustus 2014
om 20:10 getekend door:
D.i.a.n.a. .K.a.p.s.e.n.b.e.r.g.
Dit is niet ok
Vandaag voor de start van de 3e etappe van de West-Vlaanderen Cycling tour kregen we dit bericht te horen. Wat een vreselijk nieuws. Het werd stil bij ons, heel stil. Familie,(sport)vrienden en ploeggenoten gecondoleerd met dit enorme verlies. Ik hoop dat jullie nu en in de komende moeilijke tijd steun kunnen vinden bij elkaar. 
Op 24 augustus 2014
om 19:40 getekend door:
E.e.n. .n.i.e.u.w.e.l.i.n.g.
Dit is niet ok
Spontaan, lief, oprecht, bijzonder en op en top sportvrouw! Wat fijn dat ik jou heb mogen kennen. Sterkte voor de familie,vrienden en haar ploeg. Annefleur rust zacht. 
Op 24 augustus 2014
om 16:16 getekend door:
G.e.r.h.a.r.d.
Dit is niet ok
       1 2       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Saskia
op 23 augustus 2014

Contact met beheerder >
Contact met Saskia:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Annefleur Kalvenhaar

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto