Jan  van Beveren

Jan van Beveren

5 maart 1948 - 26 juni 2011

Keeper Jan van Beveren overleden

In het Amerikaanse Houston is Jan van Beveren overleden. De oud-doelman van Sparta en PSV was 63 jaar. Van Beveren gold in de jaren zestig en zeventig als de beste keeper van Nederland
Van Beveren, geboren in Amsterdam, verhuisde in zijn tienerjaren naar Emmen, waar hij op 15-jarige leeftijd al in het eerste van amateurclub VV Emmen keepte. Hij vertrok naar Rotterdam om zijn carrière als prof in 1967 te beginnen bij Sparta.

Succes bij PSV
In 1970 maakte hij de overstap naar PSV, de club waar hij tien jaar bleef spelen. Van Baveren won in zijn jaren bij de club uit Eindhoven onder meer drie landstitels en de UEFA Cup. Na PSV vertrok hij naar de Verenigde Staten en keepte daar voor de clubs Fort Lauderdale Strikers en Dallas Sidekicks. Hij beëindigde zijn actieve loopbaan in 1985.

Ruzie met Cruyff
Van Beveren kwam 32 keer uit voor het Nederlands elftal, maar maakte nooit een eindronde van het wereldkampioenschap of Europees kampioenschap mee. Ruzies met vooral Johan Cruijff speelden daarin een beslissende rol.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 57 van 57
voor mijn was je toen de beste jammer dat je ver weg bent gaan spelen 
Op 27 juni 2011
om 12:42 getekend door:
m.j.
Dit is niet ok
Vroeger als 9 jarige voetballer al penalties genomen op Jan, later groeide hij uit als
favoriete keeper van me .
Jan...jij was vooral als mens wijzer dan
al die amsterdammers uit die tijd ( 1974 )
Heel erg jammer , dat je niet kreeg wat je
verdiende.
Rust zacht ,

een fan uit Emmen 
Op 27 juni 2011
om 12:23 getekend door:
B.o.b. .W.o.e.l.d.e.r.s.
Dit is niet ok
Jan van Beveren: een fantastische keeper en een groot mens. Rust in vrede. 
Op 27 juni 2011
om 12:09 getekend door:
C.,.J.,. .J.o.n.k.h.e.e.r.
Dit is niet ok
Ricardo Zamora, Guiseppe Combi, Frantisek Planicka, Vladimir Beara, Gilmar, Lew Yashin, Gordon Banks, Dino Zoff, Sepp Maier en Rinat Dassajew.
Zomaar een lijstje met namen van formidabele doelmannen die in de loop van de geschiedenis van het voetbal op het allerhoogste niveau op indrukwekkende wijze hun talenten lieten zien.
Een naam ontbreekt echter in dit lijste. Een naam van een doelman die qua talent zeker niet onderdeed voor dit illustere gezelschap.
Jan van Beveren.
Misschien de beste doelman die Nederland ooit gekend heeft, zeker is wel dat van Beveren die meest atletische en sierlijke doelman was die ons land gekend heeft.
Het is dan ook eeuwig zonde dat Jan nooit de kans heeft gekregen om op het WK in 1974 (en evt ook in 1978)zijn niet geringe kunne aan de wereld te tonen.
Systematisch gefrustreerd en tegengewerkt door de Amsterdam-connectie onder aanvoering van met name Cruyff (wel de beste voetballer die de wereld ooit gekend heeft) en Rinus Michels (niet de beste coach die ons land ooit gekend heeft) moest Jan tandenknarsend toezien hoe een duidelijk minder getalenteerde Jan Jongbloed in de finale in 1974 twee maal niet geheel vrijuit ging bij de Duitse doelpunten.
Doelpunten die voor een van Beveren in vorm zeker niet onhoudbaar waren.
Cruyff/Michels wonnen de machtstrijd met van Beveren, maar vergooide achteraf daarmee wel de wereldtitel met Nederland.
Ik heb Jan van Beveren eenmaal live mogen aanschouwen in een competitiewedstrijd in 1976.
Wat mij nog altijd bijstaat in die wedstrijd was een moment, waarop een aanvaller alleen op van Beveren afging en probeerde te omspelen.
van Beveren wachtte het juiste moment af en griste de bal in een vloeiende beweging voor de voeten van de aanvaller weg, zonder hem ook maar te raken.
Een redding die alleen door de allerbesten gemaakt kan worden.
Ik hoop dat van Beveren nu eindelijk na al die jaren de erkenning krijgt, die hem tijdens zijn actieve carièrre ten onrechte onthouden is.
Het is toch een schande dat in dit land een doelman van wereldklasse niet zo vereerd wordt zoals dat in landen als Engeland, Duitsland, Italië, Spanje,etc... wel gebeurd.
Jan, het was een voorrecht om je als doelman te mogen aanschouwen en meegemaakt te hebben.
Rust in Vrede, Jan.
We zullen je missen, gigant.

Ron Peulen 
Op 27 juni 2011
om 11:11 getekend door:
R.o.n. .P.e.u.l.e.n.
Dit is niet ok
Vanuit een ver New Zealand denken wij terug aan Jan van Beveren. Toen wij jong waren was van Beveren een reden om Sport in Beeld aan te zetten om hem het mooie van voetbal te laten zien. Een pracht mens en wij zijn verdrietig voor zijn vrouw en kinderen bovenal. Dank Jan voor al het mooie tijdens je voetbal periode en ook wat je ons van jezelf liet zien in de reportage van Mart Smeets.
Je wordt niet vergeten. 
Op 27 juni 2011
om 10:44 getekend door:
A.r.n.o.l.d. .N.i.e.u.w.e.n.h.u.i.j.s.e.n.
Dit is niet ok
In 2002 had ik het voorrecht om met mijn zoon Martin Truijens bij Jan van Beveren thuis op bezoek te gaan. Wat een fijne man, gastvrij, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was dat we zomaar, onaangekondigd langs kwamen. Ik wens zijn vrouw, kinderen en familie en vrienden heel veel sterkte toe. Zij zullen hem missen. 
Op 27 juni 2011
om 10:24 getekend door:
E.m.m.y. .M.e.u.r.s.-.M.e.r.k.s.
Dit is niet ok
Vaarwel beste doelman ooit!
Bedankt! 
Op 27 juni 2011
om 9:54 getekend door:
M.a.a.r.t.e.n. .B.r.z.o.z.o.w.s.k.i.
Dit is niet ok
Beste Jan,

Met veel bewondering heb ik naar jou als doelman en als mens gekeken.
Bouw je eigen dreamteam en pak die Cup daarboven. Jan, speel in vrede! 
Op 27 juni 2011
om 9:44 getekend door:
J.e.s.s.e. .B.u.d.d.i.n.g.
Dit is niet ok
Niet alleen een fantastische lijnkeeper met fenomenale techniek, maar ook een man met sterke principes. Zo sterk dat ze hem zelf vaak in de weg zaten.
Ben geschrokken van zijn plotselinge overlijden. Wens zijn familie heel veel sterkte met dit verlies. 
Op 27 juni 2011
om 9:35 getekend door:
T.o.m. .v.a.n. .D.o.o.r.n.e.
Dit is niet ok
Ik wens de Fam.heel veel sterkte toe met het verlies van een geweldige sportman.Beste Jan Rust Zacht. 
Op 27 juni 2011
om 7:55 getekend door:
a.n.n.a.
Dit is niet ok
Wat een geweldige keeper was dat! Maar meer nog, wat een sympatieke en bescheiden man. Toen ik jong was woonde hij een paar deuren bij mijn ouders vandaan en kwam hij ook af en toe bij mijn vader in de zaak...altijd uiterst vriendelijk en nooit kapsones. Veel sterkte voor de familie. Rust zacht Jan. 
Op 27 juni 2011
om 7:17 getekend door:
H.a.n.s. .D.e.k.k.e.r.s.
Dit is niet ok
Een van de beste keepers aller tijden, die helaas niet de kans kreeg om zijn kwaliteiten ook aan de rest van de wereld te laten zien. Gentleman binnen en buiten het veld.
Vanuit Amsterdam, rust in vrede. 
Op 27 juni 2011
om 1:49 getekend door:
A.r.i.e.
Dit is niet ok
Wat een mens!Hier kunnen een heleboel mensen in Nederland een voorbeeld aan nemen!!Een ongecompliceerd mens,met gevoel voor zijn medemens en omgeving.Niet met wrok omkijken,maar werken aan de toekomst.Hulde Jan van Beveren,een zeer ontroerde Ajacied. 
Op 27 juni 2011
om 1:15 getekend door:
j.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Jan,
Rust in vrede, de erkenning voor jouw kwaliteiten is veel groter dan dat je ooit had kunnen vermoeden. Een standbeeld zal op zijn plaats zijn, ook al was je te bescheiden om dat toe te geven. Veel sterkte voor de familie.
Frans Smeijers 
Op 27 juni 2011
om 0:47 getekend door:
F.r.a.n.s. .S.m.e.i.j.e.r.s.
Dit is niet ok
Jan van Beveren , een naam die altijd verbonden zal blijven aan PSV . Een clubicoon die ondanks het feit dat hij in Amerika woonde , altijd in onze echte PSV harten zal voortleven. Veel kracht voor zijn dierbaren en Jan , NOOIT ZUL JE UIT ONZE GEDACHTEN ZIJN... 
Op 26 juni 2011
om 23:23 getekend door:
K.o.o.s. .e.n. .B.r.i.g.i.t.t.e.
Dit is niet ok
Als deze fantastische doelman in 74 en 78 onder de lat had gestaan tijdens de wk's hadden wij nu niet met twee traumatisch verloren finales gezeten. Met hem hadden we zeker het WK in 74 gewonnen en wellicht ook het WK in 78. Een geweldig stijlvolle keeper... 
Op 26 juni 2011
om 22:03 getekend door:
M.a.t.s.
Dit is niet ok
Goh mensen, ik schrik hiervan , mijn eerste psv doelman die ik live mocht aanschouwen op onze heilige grond. Hij woonde toen in best op 50 meter van mijn ouderlijk huis, een zeer aimabel mens en wat een doelman. Psv suppotrers dinsdag zijn we op het stadhuisplein , laat ons onze Jan herdenken R.I.P . held van Beveren 
Op 26 juni 2011
om 21:15 getekend door:
j.o.h.a.n. .v.e.r.b.e.e.k.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 
Dit register is aangemaakt door:
Joke
op 26 juni 2011

Contact met beheerder >
Contact met Joke:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Jan van Beveren

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto