Henk Vonhoff (VVD)

Henk Vonhoff (VVD)

22 juni 1931 - 25 juli 2010

Erelid van de VVD

VVD-coryfee Henk Vonhoff is zondagochtend na een kort ziekbed overleden. Dat heeft de VVD maandag namens de familie bevestigd.

Vonhoff was in de jaren zestig en zeventig onder meer lid van de Tweede Kamer en twee jaar staatssecretaris van Cultuur. Vonhoff was in 1971 kandidaat voor het fractievoorzitterschap van de VVD in de Tweede Kamer, maar moest het afleggen tegen Hans Wiegel.

Van 1974 tot en met 1980 was hij burgemeester van Utrecht en van 1980 tot 1996 commissaris van de Koningin in Groningen. Vonhoff is 79 jaar geworden.



Vonhoff was ook na zijn actieve politieke carrière een invloedrijk VVD'er, die zich op partijcongressen nadrukkelijk manifesteerde. Met zijn karakteristieke stemgeluid en mooie volzinnen trok hij altijd de aandacht.

Drie jaar geleden bemiddelde hij samen met collega-ereleden van de VVD Erica Terpstra en Frits Korthals Altes nog in het conflict tussen de VVD-leiding en Rita Verdonk.

Die was toen door fractievoorzitter Mark Rutte uit de fractie gezet, maar ze weigerde haar Kamerzetel op te geven en wilde ook lid van de VVD blijven.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 20
Mijn condoleances voor de familie van een bijzondere man.
De Heer Vonhoff was ook
MIJN geschiedenisleraar op de OSG in Amsterdam. Ik herken veel van de herinneringen die mijn mede schoolgenoten hebben geschreven.
Boterhammen inleveren!! Die werden dan door hem meteen opgegeten.
Rust zacht Meneer Vonhoff. 
Op 29 september 2010
om 19:49 getekend door:
A.n.n.a.
Dit is niet ok
ik herinner mij henk vonhoff uit de tijd dat ik voor zijn vader werkte op de adm. de ruyterweg. Henk en zijn vrouw Loes woonden op de eerste etage in de achterkamer. Altijd als ik hem tegenkwam was er een posiotieve opmerking of grap. Henk was toen voorzitter van de JOVD. Een bijzonder mens is heengegaan. Sterkte voor de nabestaanden. 
Op 30 augustus 2010
om 23:20 getekend door:
o.e.n.e. .n.i.e.u.w.e.n.h.u.i.s.
Dit is niet ok
Een sympatiek mens met o.m. oog voor ons kultureel erfgoed. Niet moeders mooiste wellicht maar (voorzover ik hem ervaren heb) prettig in de omgang en iemand die rust en aandacht uitstraalde. Rust zacht, mijnheer Vonhoff. J.A. Grit. 
Op 26 augustus 2010
om 23:15 getekend door:
G.r.i.t.,. .J...A...
Dit is niet ok
Henk Vonhoff was ook mijn geschiedenisleraar op het OSG; daarnaast was hij ook mijn klassenleraar. Wat een bijzondere man en nog vaak memoreer ik niet alleen het feit dat hij vaak je brood opeiste tijdens de les (vooral als er tomaat op zat), maar vooral dat hij je altijd strafte met je eigen baldadigheid: Propjes schieten in de klas? 1000 propjes inleveren in pakjes van 50...
Met de deur slaan als je de klas werd uitgestuurd? In je vrije uur terugkomen en dan x-keer de deur dichtgooien enz.enz. In die tijd was hij net redelijk actief in de VVD en die partij promootte hij dan ook fors in de klas. Wij kwamen, pubers als we waren, helaas niet verder dan: Volkspartij voor Vette Dikzakken. Daar had hij geen straf voor, heel begrijpelijk achteraf. 
Op 23 augustus 2010
om 1:23 getekend door:
I.n.g.e.
Dit is niet ok
Rust zacht ouwe reus... 
Op 8 augustus 2010
om 16:48 getekend door:
F.r.e.d.
Dit is niet ok
Mijn deelneming aan de nabestaanden. Een man is overleden, die mij het eerste contact met de politiek heeft gebracht. Als leraar bij de OSG heeft hij leerlingen de Tweede Kamer en de fraktiekamer VVD laten zien. Mijn keuze is een andere geworden (GL), maar het gevoel is nimmer weggegaan sindsdien. 
Op 8 augustus 2010
om 13:45 getekend door:
T.o.m. .v.a.n. .d.e.r. .W.a.l.
Dit is niet ok
Fam Vonhoff

Wij wensen jullie veel sterkte toe om dit verlies te dragen 
Op 3 augustus 2010
om 9:10 getekend door:
F.a.m... .K.r.i.j.n.e.n.
Dit is niet ok
Als herenkapper in Hilversum heb ik jaren de wilde bos haar van de Heer Vonhoff getemd.Een vreselijk aardige vent. een oprechte Liberaal geknipt op het DEN-UYL plein door een "linkse"kapper.
Zo iemand zal ik missen 
Op 30 juli 2010
om 10:20 getekend door:
a...c...v.e.r.b.e.e.k.
Dit is niet ok
Als mijn geschiedenis-en klasseleraar op de 2de Drie heeft de heer Vonhoff heel veel onuitwisbare herinneringen achtergelaten. Hij wist ons op zijn eigen speciale manier te motiveren,op de fiets naar Texel, zijn koffer niet op de bagagedrager maar er half naasthangend en wij maar hopen dat die eraf zou vallen.Voorop en hard doorfietsend tot we erbij neervielen. Later ben ik hem nog weleens tegengekomen en wist hij nog exact wie ik was. Een heel bijzondere, markante en unieke man.
Ik wens zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en allen die hem dierbaar waren heel veel sterkte de komende tijd.

Ellen Mater-de Moor 
Op 28 juli 2010
om 15:30 getekend door:
E.l.l.e.n. .M.a.t.e.r.-.d.e. .M.o.o.r.
Dit is niet ok
Langs deze weg wil ik de familie van de heer Vonhoff condoleren met het overlijden en hen veel sterkte toewensen voor de komende tijd.
De heer Vonhoff is ook mijn geschiedenisleraar geweest op de 2e 3-jarig H.B.S. en heeft toen veel indruk op mij gemaakt. Het was een markante persoonlijkheid.

Lies Schrijver-Wester 
Op 28 juli 2010
om 13:14 getekend door:
L.i.e.s. .S.c.h.r.i.j.v.e.r.-.W.e.s.t.e.r.
Dit is niet ok
een bijzonder goed mens hij was mijn geschiedenisleraar,
een man om nooit te vergeten boeiend, wat een voorrecht om hem gekend te hebben
ik wens zijn vrouw en dierbaren veel kracht toe
god bless you 
Op 28 juli 2010
om 9:50 getekend door:
e.l.l.e.n.o.r.e.
Dit is niet ok
Hiermede wil ik de famillie alsmede de VVD partij condoleren met het verlies van hun man vader schoonvader en opa alsmede alle VVD-leden condoleren met het verlies van een echte liberaal in hart en nieren. Ik heb hem niet gekend maar zijn tijd als burgemeester van de stad Utrecht alsmede zijn commissarisschap van de provincie Groningen staan mij nog in het geheugen. Henk Vonnhof rust zacht en doe de groeten aan Hans Dijkstal en Hans van Mierlo collega,s van Henk die daar al zijn. William van Duin. 
Op 27 juli 2010
om 21:27 getekend door:
W.i.l.l.i.a.m. .v.a.n. .D.u.i.n...
Dit is niet ok
Een "monumentaal" mens is een van de betere omschrijvingen die op hem van toepassing zijn.
Veel sterkte voor familie en vrienden.
Het missen is nu al begonnen zowel in de politiek alsook daarbuiten.
Xy 
Op 27 juli 2010
om 18:29 getekend door:
Y.v.o.n.n.e. .G.e.s.s.e.l.
Dit is niet ok
De beste burgemeester die Utrecht ooit had. 
Op 27 juli 2010
om 12:28 getekend door:
W.i.m. .E.v.e.r.s.
Dit is niet ok
Heel erg bedankt, het gaat U goed! 
Op 27 juli 2010
om 11:39 getekend door:
S.l.o.b.o.d.a.n. .B.o.g.o.v.a.c.
Dit is niet ok
Ik wil meneer Vonhoff bedanken voor alle wiskunde en andere wijze levenslessen. Als leraar was hij onmiskenbaar indrukwekkend aanwezig. Dat hij mijn boterhammen tijdens de les opat, heb ik hem allang vergeven. 
Op 27 juli 2010
om 11:11 getekend door:
B.o.u.d.e.w.i.j.n. .V.e.r.m.e.u.l.e.n.
Dit is niet ok
We zouden 11 augustus a.s. gaan dineren ter gelegenheid van het papiervezelconvenant dat de VNG en PRN in mei tekenden. Henk had al een restaurant uitgezocht. Nog geen maand terug heb ik hem geinterviewd en gefilmd. Het is een mooie opname geworden met Henk zoals Henk kan zijn. Opeens is hij er niet meer, dit is te snel. Ik gedenk hem als een warme man, waar ik veel van heb geleerd en die me heeft gesteund in mijn eigen moeilijke periode toen ik ziek was. Ik wens zijn vrouw en familie veel sterkte toe, Sietske 
Op 26 juli 2010
om 23:03 getekend door:
S.i.e.t.s.k.e. .P.i.j.p.s.t.r.a.
Dit is niet ok
ik heb dhr vonhoff kort meegemaakt.
en hij was een aardige man
ik wil mevrouw vonhoff en zn familie heel veel sterkte wensen. 
Op 26 juli 2010
om 22:28 getekend door:
l.i.a.n.n.e.
Dit is niet ok
Ik wil mevrouw Vonhoff en alle andere familie heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Ik heb meneer Vonhoff leren kennen als een hele aardige meelevende man. Hij vroeg altijd hoe het was en toonde veel interesse toen ik zwanger was.
Ik vind het jammer dat hij er niet meer is.. 
Op 26 juli 2010
om 20:43 getekend door:
T.h.i.r.s.a. .T.e.r.p.s.t.r.a. .(.v.o.o.r.m.a.l.i.g. .m.e.d.e.w.e.r.k.e.r. .P.R.N.).
Dit is niet ok
Een gerespecteerd VVD-corifee is niet meer. 
Op 26 juli 2010
om 17:32 getekend door:
B.r.a.m.
Dit is niet ok
       1 2 
Dit register is aangemaakt door:
Nick
op 26 juli 2010

Contact met beheerder >
Contact met Nick:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Henk Vonhoff (VVD)

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto